“De sleutel tot verandering ligt verscholen achter gedrag, we hoeven alleen maar ergens anders te kijken”

Mentalize biedt ambulante begeleiding voor ouders, kinderen of het gezin in zijn geheel. Vraaggericht en altijd op maat.

Ambulant betekent dat de begeleiding niet vast op één plek is. Het kan dus bij jullie thuis zijn of op een andere vooraf besproken locatie.

De start is jouw vraag of wens tot verandering. We beginnen dan ook met kennismaken en nemen de tijd om stil te staan bij die wens en waar jullie tegenaan lopen. Hierna bepalen we samen hoe Mentalize kan ondersteunen bij het geven van beweging aan jullie situatie. Dit kan bestaan uit begeleiding of training voor jou als ouder of voor je kind(eren) of een combinatie daarvan.

 

Voorbeelden van begeleiding/ specialisaties van Mentalize

 

  • het herkennen en omgaan met (heftige) emoties, bijv met hulp van het stappenplan van de Eyeopener van Zien
  • structuur aanbrengen in de dag van je kind
  • omgaan met (hoog- of prikkel)gevoeligheid
  • het leren richten van je aandacht, bijvoorbeeld op je lichaam of taak om je te helpen ontspannen of concentreren
  • omgaan met druk of stress en methodes om stress te verminderen
  • werken aan het vergroten van zelfvertrouwen

 

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden. De begeleiding van Mentalize kan ook ingezet worden bij andere vragen of behoeftes. Bel of mail ons gerust om de mogelijkheden te bespreken.

 

Mentalize.nl

"Wat heb jij nodig om te zien wat gezien wil worden?"

Praktische informatie en tarieven

 

We starten met een kennismakingsgesprek. Dit kan telefonisch of face to face.

Wanneer beiden een goed gevoel hebben over samenwerken en de algemene voorwaarden van Mentalize zijn akkoord bevonden kan worden gestart met de eerste fase van afspraken maken.

Vooraf bepalen we samen na hoeveel afspraken we gaan evalueren. Bij de evaluatie bepalen we of we vervolgafspraken plannen en op welke termijn.

De begeleiding kan wekelijks zijn maar er kan ook een langere of kortere tijd tussen zitten.

 

Tarieven

 

Kennismakingsgesprek, ongeveer 30 min, gratis

Begeleiding per keer 50-60 min, basistarief A 65,-*

 

Vergoeding

 

Mentalize spant zich in om ouders en kinderen de mogelijkheid te geven de ambulante begeleiding vergoed te krijgen door meerdere gemeentes in Noord-Holland en in de regio Midden IJssel/ Oost Veluwe.

Er is dan recht op vergoeding na een verwijzing door een (huis)arts of een medewerker van het wijkteam van de gemeente. Neem contact met ons op voor de stand van zaken en mogelijkheden.

 

*in overleg is het mogelijk om Tarief B of Tarief C te hanteren, zie hiervoor de inkomensgrenzen die hierbij horen in de algemene voorwaarden.

Alle bedragen zijn voor particulieren inclusief 21% BTW, voor diegenen die de kosten bedrijfsmatig kunnen opvoeren exclusief BTW.