Over mij

 

 

Erna Poolman (1983) pedagoog, trainer en jeugdhulpwerker, is oprichter en eigenaar van Mentalize; gespecialiseerde begeleiding en Mindfulness voor ouders en kinderen.

Het werken met ouders en kinderen in verschillende functies (zie LinkedIn voor meer info over werkervaring en opleiding) en (de bij tijden hobbelige reis van) het eigen ouderschap deed haar beseffen dat goede ouder & kind relaties beginnen bij ons vermogen om waar te nemen en stil te staan bij wat er precies gebeurt in het contact. Hierna zijn onze opvoedvaardigheden die we wel of nog niet (geleerd) hebben van invloed op hoe een situatie zich verder ontwikkelt.

Vanaf 2012 bracht Yoga, (opleiding in) Intuïtieve ontwikkeling, Meditatie en Mindfulness verdieping van haar (professionele) ontwikkeling en een bewustzijn op gang waardoor veel dingen in haar leven op zijn plek vielen. Ze ontdekte dat haar vermogen om de wereld heel gedetailleerd waar te nemen nog beter tot zijn recht kwam als zij veel ruimte inbouwde voor vertragen, zelfwaardering, compassie en tijd in de natuur. Ze leerde haar intuitieve vermogens (h)erkennen en ontdekte dat alles wat ze nodig heeft in zichzelf te vinden is.

De vertaling van dit bewustzijn in haar werk kwam door steeds vaker de fundamentele waarde te gaan zien van helpen stilstaan bij en Erkenning geven aan dat wat we als ouder en kind voelen, het liefst willen en verlangen als focuspunt van begeleiding. Los van welke vraag, stoornis of probleem.

Haar ervaring als pedagoog en haar vermogens om helder waar te nemen wat er aan verlangens, wensen, behoeftes of overtuigingen achter zichtbaar gedrag liggen waren te combineren. De methode de Eyeopener van Zien ontstond en Mentalize werd geboren! Dit is de kern en het begin van het (weer) leven van een liefdevolle wereld. Dit kan heel simpel zijn, iedereen kan het, je hoeft alleen maar te kijken en te Zien, echt een Eyeopener.

 

Door te werken aan onze mogelijkheid om te vertragen om stil te kunnen staan bij de interactie met onze kinderen boren we nieuwe mogelijkheden aan. Pas als we ervaren dát we puur kunnen waarnemen, we in lastige situaties onderzoeken waarom dit nog niet altijd lukt en hier eerlijk over zijn naar onszelf, doen we een situatie recht aan en kunnen we kijken wat er overblijft om aan te pakken.

Mentalize.nl

"Leer kijken naar de behoefte achter het gedrag van je kind en geef beweging aan waar je in vastloopt"

Wat maakt de methode van Mentalize uniek?

Door tijdens de begeleiding en trainingen het voorbeeld te geven en zonder oordeel te luisteren en erkenning te geven voor waar ouders en kinderen tegenaan lopen leven we het voorbeeld van wat we willen overdragen. Erna kan op directe maar zachte en respectvolle wijze mensen uitnodigen te kijken naar wat er aan onderliggende overtuiging(en) zijn die open communicatie met het kind in de weg kunnen zitten. Bewustwording hiervan schept ruimte voor duurzame nieuwe interactiepatronen en opvoedvaardigheden.

 

The best teachers are those that show you where to look but don’t tell you what to see. – Alexandra K. Trenfor