Mindful Parenting

8 WEEKSE CURSUS MINDFUL OUDERSCHAP

 

Hoe zou het zijn als je jezelf twee maanden de tijd geeft om in te checken bij jezelf?

Om iedere week twee uur tijd te nemen om samen met andere ouders te onderzoeken op welke manier en momenten jij nog beter voor jezelf mag zorgen?

Om te onderzoeken waar je ruimte kan maken om op te merken waar jij bij drukte, het aangeven van grenzen of conflict spanning voelt in je lichaam.

OF om op te merken waar je een strenge eigen stem hebt die je vertelt dat je je aanstelt.

 

Hoe zou het zijn om te oefenen met hier geduld en vriendelijke aandacht voor op te brengen. voor jezelf. Net zoveel begrip en geduld als je zou doen voor een dierbare vriendin.

Zonder streven. Niet om jezelf te veranderen, je bent immers goed precies zoals je bent, maar om te gaan ontdekken hoe jouw aandacht werkt!

Dit ontdek je door zo nu en dan stil te zijn, waar te nemen en door te ademen.

 

Want: wat als je wéét wat je nodig hebt? Dan kun je er ruimte voor maken, er misschien afspraken over maken (met jezelf) of om vragen, het voorbeeld geven aan je kind én MEER ONTSPANNEN OPVOEDEN.

 

Informatie cursus

In de Mindful parenting cursus leer je vanuit meer rust en aandacht je rol als opvoeder uit te voeren. Mindfulness is aandacht geven aan ieder moment zonder oordeel. Het Mindful Parenting programma bestaat uit informatie over het effect van stress op de opvoeding en uit oefeningen in aandachtig ouderschap.

Het is een actieve aanpak die uitgaat van de krachten die mensen al in zich hebben. Je leert zelf iets te doen aan je gezondheid en welbevinden. De training wordt in een groep gegeven waarbij de deelnemers dagelijks thuis oefenen. Hierdoor ontwikkel je een buffer tegen stressvolle opvoedingssituaties en kan er kalmte in het gezin gebracht worden. Je leert goed voor jezelf te zorgen, de basis voor goed ouderschap. Verder leer je zonder vooroordelen met eventuele problemen van je kind om te gaan en acceptatie en mededogen in de opvoeding te brengen.

Mentalize.nl

"Wat heb jij nodig om te zien wat gezien wil worden?"

Wat gaan we doen in de cursus?

  • Begeleide aandachts-en concentratieoefeningen
  • Bewegingsoefeningen
  • Oefenen om het bewustzijn in het dagelijkse leven te vergroten
  • Uitwisselen van ervaringen in de groep
  • Hulpmiddelen en opdrachten om thuis te kunnen oefenen

 

Er is wetenschappelijk onderzoek naar de cursus gedaan waaruit blijkt dat Mindful Ouderschap werkt!

Het blijkt dat ouders die hebben deelgenomen aangeven dat zij minder stress ervaren in de opvoeding doordat er concrete methoden worden aangeleerd om om te gaan met stressvolle situaties en dat de relatie met hun kinderen is verbeterd. Ze gaven aan beter te kunnen ontspannen, en meer energie, levenslust en geluk te ervaren!

 

De training bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2 uur, een afsluitende stiltemiddag met KLANKREIS én een terugkombijeenkomst na 2 maanden.